Op deze pagina vind je de ervaringen van enkele deelnemers van het PS Food & Lifestyle Afslankprogramma welke ze onder
begeleiding van mij hebben gevolgd. Wat een topprestatie hebben zij geleverd! Staat binnenkort jouw verhaal hier ook bij?

Rianne

Het ligt allemaal aan de keuze die je maakt


Rianne van Boxtel-van Bladel (-12 kilo, uit Bladel)

In juni 2020 was ik het helemaal beu. Ik zat niet lekker in mijn vel en kwam er niet uit. Elke avond kon ik mezelf niet bedwingen en ging ik thuis op jacht. Op jacht naar snoep, koek en chips… Ongecontroleerd at ik dan alles op wat ik in de keukenkastjes vond. Een uur later zat ik misselijk en vol spijt op de bank. De volgende dag at ik dan overdags gezond om vervolgens ‘s avonds weer op jacht te gaan. Ik was inmiddels in een paar jaar tijd ruim 10 kilo aangekomen en voelde me zo ongemakkelijk in mijn hardloopkleding dan ik het rondje rennen voortaan oversloeg. Ik baalde zo erg dat de tranen regelmatig stroomden, ondanks dat ik geen zwaar overgewicht had, maakte het me ongelukkig en ongezond.

Na wat gesurf op het internet kwam ik Slim Shape Bladel tegen. Ik was op zoek naar een diëtist die mij zou gaan helpen met een gezond eetpatroon, niet per se naar een afslankprogramma. Ik maakte een afspraak en ging wat sceptisch naar Els. Niet om Els, zij bleek al snel precies de coach die ik nodig. Iemand die luistert, reëel is en zonder te oordelen begeleidt. Ik was sceptisch om de afslankproducten.
Met Els maakte ik de afspraak dat ik mijn overtollige gewicht met PS Food & Lifestyle zou gaan verliezen en daarna met gewoon voedsel een gezond eetpatroon zou gaan ontwikkelen. Daar kon ik me prima in vinden.

De kilo’s vlogen eraf en ik voelde me er heel goed bij. De staat van ketose (Fase 1 en 2) bracht me veel goeds, meer energie, fitter, alerter maar bovenal gaf het me balans. Ik voelde me stabieler en had geen eetbuien meer in de avond. De verlaagde en stabiele bloedsuiker spiegel zorgde ervoor dat ik echt beter in vel kwam te zitten. De tussendoortjes, ontbijtjes en lunches van PS Food & Lifestyle bevielen me goed.
Het avondeten van PS Food & Lifestyle paste minder bij me. Als vegetariër vond ik de diners lastig en ben ik zelf koolhydraatarm gaan koken vanuit het kookboek van PS Food & Lifestyle en verschillende websites. Als ik ergens ging eten, vertelde ik mensen dat ik graag koolhydraatarm en suikervrij wilde eten. En weet je wat, dat vindt niemand een probleem! Ik was bang voor vervelende reacties (“wat een gedoe” etc) maar mensen vonden het knap van me en ik kreeg veel complimenten. Ook restaurants kunnen goed
vooruit met koolhydraatarm en suikervrij eten bereiden. Ik ben ook een aantal keer heel lekker uiteten geweest.

Elke week kwam ik braaf bij Els, ik kon haar eerlijk vertellen hoe de week was gegaan en hoe ik me voelde. Els gaf me praktische tips, een hart onder riem en legde uit waarom het lichaam op een bepaalde manier reageert op voedsel en dat gaf me steeds nieuwe inzichten. Els paste het voedingsschema aan op mijn behoeftes en levensstijl.

Inmiddels zit ik goed in mijn vel. Na minder dan drie maanden ben ik op een gezond gewicht, ga ik een aantal keer in de week hardlopen, ontbijt/ lunch/ diner ik koolhydraatarm en neem ik regelmatig de repen van PS Food & Lifestyle als tussendoortje. Ik eet zo min mogelijk suiker, houd mijn bloedsuikerspiegel laag zodat ik niet meer de pieken (eetbuien) ervaar.
Ook ervaar ik meer rust in mijn hoofd. Af en toe eet ik een taartje (zoals Els me heeft geleerd, alleen als ik het echt heel lekker vind en niet uit sociale verplichting), eet ik lekker Franse kaasjes en drink ik een wijntje in het weekend. Ik kom om de paar weken nog bij Els, om samen te kijken wat de progressie is en om te kijken wat een haalbaar, lekker en gezond voedingsschema is wat past bij mij.

Ik ben erachter gekomen dat je Bourgondisch kan leven en controle kan hebben over je gezondheid en gewicht. Het ligt allemaal aan de keuzes die je maakt! Balans is het sleutelwoord!

S. uit Eersel

Inmiddels ben ik bijna een half jaar verder, ruim 25 kilo lichter en heb ik mijn streefgewicht bereikt.


S (-25 kilo, uit Eersel)

Een paar dagen na mijn intake-gesprek bij Els begon de lockdown. Gelukkig was ik wel erg gemotiveerd dus ik wilde mijn afvalpoging laten lukken ook al kon ik niet fysiek terecht bij mijn coach. Natuurlijk kon ik haar appen als ik vragen had maar ik wilde ook iets bedenken waardoor ik toch het gevoel had dat er een soort van controle op zou zitten, die stok achter de deur die ik nodig heb.

Ik ben een schriftje bij gaan houden, daarin schrijf ik (nog steeds!) iedere dag op wat ik precies eet, met daarbij het tijdstip. Ook noteer ik hoeveel koppen koffie ik drink, hoeveel stappen ik zet, hoeveel water ik gedronken heb en wat ik gedaan heb aan beweging. Op die manier confronteer ik mijzelf dagelijks met wat ik doe. Voor mij werkt dat blijkbaar. Wekelijks appte ik Els de foto’s van mijn schriftje en kreeg ik tips van haar, heel fijn was dat!
Ik vind het PS Food & Lifestyle programma goed te doen, het programma is erg duidelijk in wat je wel en niet mag eten en de producten zijn bijna allemaal lekker en er is enorm veel keuze. Ik moet wel zeggen dat dit Corona-tijdperk (zonder weekenden vol feestjes, festivals, vele etentjes etc.) er aan heeft bijgedragen dat het afvallen sneller ging. Alcohol en dan vooral bier is killing voor mijn gewicht.

Gelukkig kan ik al weer een poosje terecht bij Els voor een kort bezoek en een weegmoment. Dat zorgt ervoor dat ik de motivatie niet kwijtraak en ik steek iedere keer weer wat op van Els.

Inmiddels ben ik bijna een half jaar verder, ruim 25 kilo lichter en heb ik mijn streefgewicht bereikt. Ik eet nog maar af en toe een PS Food & Lifestyle-product (ik kan nog geen afstand doen van de rode vruchtenreep, die is echt superlekker) en geniet dagelijks van mijn gewone koolhydraatarme boterhammen. Er zijn echt wel moeilijke momenten geweest (en die zijn er nog steeds) waarop ik verleidingen moeilijk, en soms ook niet, kon weerstaan. En het moeilijkste komt nog, het vasthouden van mijn huidige gewicht. Ik mag inmiddels weer veel soorten voeding en ik vind het ingewikkeld om daar een balans in te vinden. Ik ga Els de komende periode waarschijnlijk nog meer nodig hebben dan in het begin maar ik heb er alle vertrouwen in.

Dankjewel Els voor jouw steun en tips en voor wie je bent die je bent, ik ben oprecht blij met jou als coach!

Dennis

In de eerste drie weken viel ik 12 kilo af!


Dennis van Hoof (45 jaar, -40 kilo, uit Middelbeers)

Ik heb een zwaar overgewicht (Morbide Obesitas) classe III BMI 50. Er moest iets gebeuren met mijn gewicht. Zo kon het niet langer meer. Ik moest mijn eetgedrag, eetgewoonte en eetpatroon drastisch veranderen. 80% is voeding en 20% is bewegen, heeft een praktijkondersteuner Huisarts mij verteld. Dus..

Via een kennis ben ik terecht gekomen bij PS Food & Lifestyle coach Els Jansen –van Oorschot (Slim Shape in Bladel). Kreeg goede uitleg wat PS Food & Lifestyle programma inhoud zoals Fase 1, Fase 2 en Fase 3. Op 7 januari 2020 zijn wij van start gegaan met PS Food & Lifestyle Starterspakket. In de eerste drie weken viel ik 12 kilo af!!. Dan ging super goed en motiveerde mij om door te gaan.
Veel variaties in producten zoals muesli, crackers, mix repen, variatie brood en mix desserts. Allemaal op basis van koolhydraatarm en eiwitrijk. Producten zijn lekker en voedzaam.
6 eetmomenten per dag. Ik maak wekelijks een schema in Excel. Ontbijt, tussendoortje, lunch, tussendoortje, Diner (avondeten), tussendoortje met vermelding van PS Food & Lifestyle product en recept uit het PS Food & Lifestyle kookboek.
Dat gaf mij structuur en duidelijkheid.

In deze coronatijd waar de sportscholen beperkt open zijn. Is het mij toch gelukt om meer af te vallen.

Contacten liepen paar weken via Whatsapp, dus geen fysiek gesprekken maar online coaching.
Ik zit nu met het PS Food & Lifestyle programma in Fase 2. Heb mijn doel nog niet bereikt, maar het is een goede stap in de goede richting. Voor mij snel resultaat geboekt op relatief korte termijn.

Ik heb veel steun van mijn PS Food & Lifestyle Coach Els en mijn moeder. Via deze weg wil ik ze bedanken voor de steun en peptalks.

Met vriendelijke groet,
Dennis van Hoof

Sandra

Door de juiste begeleiding weet ik precies welke keuzes ik kan maken!


Al jaren klungel ik met mijn gewicht. Gewicht is eigenlijk maar een getal. En zegt niet perse alles. Maar ik was niet blij als ik in de spiegel keek, als ik een foto van mezelf zag, als ik in de winkel stond.... En tja, die dingen gebeuren regelmatig. En ik weet heel goed dat het niet alleen om de buitenkant gaat. Maar toch.. Het zat me niet lekker. Met diverse mensen sprak ik hierover. Waaronder met een aantal collega’s. Zij hadden onlangs goede resultaten geboekt bij Slim & Shape in Bladel. En ze waren ook nog eens heel enthousiast over Els. Dit maakte me nieuwsgierig. De stap naar een afspraak durfde ik nog niet. Ik ging eerst maar eens op onderzoek uit. Nog een keer met beide collega’s kletsen, wikken en weten en stiekem op social media al wat voorkennis in winnen. Tijdens dit onderzoekje zag ik dat Els zelf een dagboekje bij hield op Instagram. Hierin las ik dat het haar ook niet altijd voor de wind ging. Dit opende mijn ogen. Ahaaahh, zij heeft het ook wel eens moeilijk. Zij is ook wel eens onzeker. De verleiding ligt bij haar ook op de loer. Er gebeuren bij haar ook onverwachte dingen. Zo herkenbaar.... Maarja.. zei loopt wel hard.. Dat ga ik nooit doen.. Zucht.. Na heel veel wikken en ‘wegen’ heb ik dan toch de knoop doorgehakt. Ik bel Els voor het maken van een afspraak.

Op 8 juli kom ik voor het eerst bij Els. Het voelt meteen goed! We kletsen over wat ik al geprobeerd heb en wat het verschil met PS Food & Lifestyle is. Gezien mijn verleden is het verstandig dat ik even bloed laat prikken om een aantal zaken uit te sluiten. In die tijd kan ik nadenken of PS Food & Lifestyle echt bij mij past. En wat het thuisfront er van vindt. Er hangt namelijk een prijskaartje aan. Gelukkig komen er geen gekke dingen uit het bloedonderzoek en ben ik na mijn afspraak zo enthousiast en vol vertrouwen dat ik overleggen met het thuisfront skip. Dit is een investering in mijzelf. Dus ik ga het doen.

Op 15 juli staat de volgende afspraak. De zomervakantie begint. De een na de ander vraagt zich af waarom ik nu begin? Het is tenslotte vakantie en we gaan over 2 weken weg... Maar zo kan ik telkens een reden bedenken om het niet te doen. Ik ben vastberaden en leg dit aan Els voor. Ik maak hele duidelijke afsprak met Els en mezelf. Ik mag gaan PS'en van mezelf maar dan maak ik het van A tot Z af. Met alles wat daarbij hoort. Hiermee bedoel ik een weekplanning maken en een eetdagboek bijhouden, en blijven komen, ook als ik ooit op gewicht ben. Ik neem producten mee en ga er thuis mee aan de slag. Na 1 week volgt er een super resultaat (flink wat vochtverlies doet wonderen op de weegschaal). Dit geeft me nog meer vertrouwen. Ik maak een hele planning voor de vakantie zodat ik voldoende producten bij me heb. Gepakt en gezakt met PS producten reizen we af naar Oostenrijk. Heerlijk genoten, geen honger en vooral heel handig een goede planning. Spontane dingen, tja, die vond ik in het begin wel een beetje spannend. Maar daar werd ik steeds creatiever in. Bovendien heb ik gemerkt door het gewoon uit te leggen er veel mogelijk is in restaurants. Moest ik wel even een zetje voor krijgen. Maar als ik dan telkens het resultaat op de weegschaal zag dan wist ik het weer! Hier deed ik het voor. Mijn kleding begon steeds mooier te passen. Op foto’s waren de eerste veranderingen te zien. Af en toe al een complimentje.. Dat doet je goed.

Tot het moment dat ik niets veranderd had en toch stil stond. Man man... wat maakte me dat onzeker. Els deed haar uiterste best om te achterhalen waar hem dit in kon zitten. Er werd geen duidelijke reden gevonden. In overleg met mijn werd er 1 eetmoment afgehaald. Gelukkig ging het hierna weer super goed maar ik zat wel echt aan het minimum van wat ik moest eten. Maar vol vertrouwen dankzij de positieve , relativerende support van Els!!

Vandaag, 18 december heb ik mijn doel bereikt, -20 KG. Super blij en trots dat het gelukt is. Maar ook reuze spannend want ik besef me maar al te goed dat de uitdaging nu komt. Els zegt dat dit helemaal goed komt. Dit heeft ze al vaker gezegd als ik ergens nog niet helemaal zeker van was. Telkens had Els gelijk, dus ik vertrouw erop dat dit ze dit nu ook weer heeft. Vol vertrouwen ga ik de feestdagen tegemoet! Door de juiste begeleiding weet ik precies welke keuzes ik kan maken.

Groet, Sandra

Truus

Als 64 jarige ben ik in een jaar tijd ruim 35 kilo afgevallen!


Al jaren kamp ik met overgewicht, maar ik had er nooit last van en dacht: “Mooi laten zo.” In mijn jonge jaren heb ik wel al vele dieten geprobeerd. Telkens viel ik wat kilo’s af, maar na een tijdje waren die kilo’s er weer bij, en vaak nog wel een paar meer ook. Toen heb ik met mezelf afgesproken om nooit meer te lijn. Ik was tevreden met mij lijf, en had nergens last van. Kleren kopen was ook geen probleem. Waar je vroeger alleen maar ‘tenten’ kon kopen voor veel geld, heb je tegenwoordig allerlei leuke kleding, ook in de grote maten. Al 40 jaar werkte ik in de zorg, met veel plezier, en ik zat goed in mijn vel.

Nu zul je zeggen: “Waarom dan toch de stap naar PS Food & Lifestyle?” Ja, er gebeurde iets wat ik nooit verwacht had. Op mijn 60e ging ik met vervroegd pensioen. Lekker genieten van mijn kinderen en kleinkinderen. En natuurlijk van mijn vrije tijd. En de ellende begon.... Ik kreeg pijn in mijn heupen en knieen. Op naar de fysio en podotherapeut. Maar na enkele behandelingen had ik nog geen verbetering van mijn klachten. Op een dag vroeg ik het aan mijn fysiotherapeute: “Ligt het aan mijn gewicht?” Ze antwoorde voorzichtig dat dat niet helemaal de oorzaak was maar dat het overgewicht natuurlijk wel meespeelde. Toen ging bij mij de knop om. Ik had van mijn dochters al over PS Food & Lifestyle gehoord en heb contact gezocht met Els. Vanaf het eerste moment dat ik met het PS Food & Lifestyle programma begon heb ik er achter gestaan. Met af en toe wat steun van Els was het programma voor mij goed te doen. Ik kreeg een boek mee met heerlijke recepten.

Ook nu, na een jaar, ben ik nog steeds enthousiast! Als ik een paar keer “gezondigd” heb, pak ik weer terug en let ik even weer goed op mijn eetpatroon. Zo kan ik mijn gewicht netjes stabiel houden. Om de paar weken kom ik npg bij Els en we zijn samen tevreden met hoe het gaat. En de pijn in mijn heupen en knieen? Die is helemaal verdwenen. En daar was het natuurlijk om begonnen. En als extraatje ben ik wel heel gelukkig met mijn nieuwe uiterlijk. Shoppen is nu nog leuker.


Ik kan het echt iedereen aanraden!

Stefi

Je draagt ook een zak cement minder mee


Volgens mij ben ik een van de jongere garde van de PS'ers, 25 jaar en in de spring van mijn leven. Een leeftijd om fit door het leven te gaan is het zeker, maar ook nog een periode voor mij om te leven a la; lang leven de lol en je leeft maar een keer. Dat resulteerde bij mij vooral in een bourgondisch leven, met regelmaat ergens lekker eten en na het sporten de kantine in voor de nodige biertjes. Zo ook nog even de andere feestjes en de stapavonden niet te vergeten waar ik nátuurlijk allemaal bij wilde zijn.

Een jaar geleden was ik er dan ook echt wel klaar mee, met niet lekker in mijn vel zitten wat vooral te wijten was aan het overgewicht wat ik had. Het sporten waar ik, als ik eenmaal van de bank af kwam, veel plezier uit haalde was een stuk minder. Want als je ergens minder goed in wordt verliest het in mijn geval ook wel plezier. Waar ik vroeger bij één van de snellere spelers hoorde bij het voetbalteam liep ik nu steeds vaker bij het achterste groepje, iets van voor sommige voldoende was maar wat voor mij voelde als falen, want ik kon toch zo veel beter.
Dus daar begon de uitdaging die ik al een hele tijd aan het uitstellen was, afvallen, gezonder en fitter worden. De knop was om en ik wilde er vol voor gaan. Dit met de producten van PS Food & Lifestyle maar zeker zo belangrijk met Els mijn voedingscoach. Ik werd elke week meer gemotiveerd door de resultaten die de weegschaal mij gaven en zat per week beter in mijn vel.

Iedereen zag dat de kilo’s er af vlogen. Ik kreeg allemaal complimenten maar ik vond ze ook vaak overdreven. Dat lag dan niet aan hen maar aan het feit dat ik alleen in mijn hoofd had; ‘het is een kwestie van de PS Food & Lifestyle producten gebruiken, meer niet’. Ik kan je vertellen; ze zijn nog lekker ook!

De eerste fase ging het makkelijkst, die was het ‘strengst’ maar wat vooral inhield dat het per dag erg duidelijk was wat je mocht eten en hierdoor weinig keuzes hoefde te maken. En het was makkelijk te zeggen dat je bezig was met afvallen omdat het daadwerkelijk nodig was dat er wat af ging; dat zag iedereen.

De moeilijkste tijd begon toen ik ging opbouwen naar de 2e en 3e fase, terug naar het ‘normale’ leven. Het vinden van je gewoontes die passen binnen mijn eigen leefstijl, daar draaide het om, want wat ik in het dagelijks leven doe is nog niet veranderd. Na een trainingsavond de kantine in, stappen op vrijdag of zaterdag, voetballen met de bijbehorende kantine drankjes op zondag en ga zo maar door. Voor de een zijn het keuzes maken of het stukje taart wat word aangeboden echt zo lekker is dat het dat waard is, voor mij was het de kwestie of met de rest mee bier drinken of een wodka-cola light of spa rood drinken met beide als resultaat een avond vol plezier en af en toe een dansje op de bar.

Zeker na die weekenden zag ik er soms wel een beetje tegenop om naar Els te gaan, maar wat de weegschaal ook aangaf, ik ging vaak met een gemotiveerder hoofd weer naar buiten. Het is een stok achter de deur en ook een sport om van de 0,5 kilo die er bij was, geen 5 kilo er bij te maken wanneer je het gevoel hebt dat je het nu toch al weer verpest hebt. ‘Of ik een leuk weekend had gehad? Ja zeker! Mooi dan nu weer even een weekje strenger opletten en dan is er niks aan de hand’.

Nu 1,5 jaar later nadat ik ben begonnen heb ik al een keer carnaval gevierd, een zomer vol terrasjes overleefd en een vakantie gehad. Wat voor mijn inhield dat er met regelmaat even weer een kilo of 2, 3 of zelfs 4 bij zat, die er vervolgens door slimme keuzes maken weer van af gingen. In de betere weken ging ik één keer in de 3 weken naar Els, in de weken dat ik het minder vond gaan was ik zeker elke week weer welkom. Ik zelf zit beter in mijn vel, ben zelfverzekerder en fitter, het sporten gaat makkelijker waardoor ik er ook meer plezier aan beleef en zoals mijn vriend zou zeggen; ‘tja je draagt ook een zak cement minder mee’.

Daniëlle

Ik ben blij dat ik Els gevonden en benaderd heb!

Hoi, ik ben Daniëlle, 43 jaar en 1,75m

Zolang ik me kan herinneren heb ik altijd een fors postuur gehad. Maar helaas had ik ook vele periodes dat ik te zwaar was. Ik heb zo'n beetje wat ik kan bedenken alle afslank methodes gebruikt: Handbal, aerobics, steps, cardio/fitness met begeleiding, zwemmen, medisch sporten (ik heb nl fybromyalgie), minder eten (ja ik weet het, is fout!), fietsen, wandelen, Sonja bakker, weight watchers, online fitclub, pilletjes, koolhydraatarm Facebook pagina enz enz. Maar helaas allen als resultaat, snel afvallen, veel honger, korte duur van genieten en terugval (het bekende jo-jo effect). En wat ik nog erger vond was dat het soort "dieet" dat ik gevolgd had maar 1 keer blijkt te werken bij mij! Mijn lichaam dacht het volgende "ojee wéér minder eten! Alles opslaan ipv verbranden". Ik was eigenlijk elke dag in strijd met eten. Ik genoot nergens meer van, zelfs niet meer van ongezonde eten.
Nadat ik mezelf op een foto zag in augustus 2017, schrok ik zo erg dat ik toen besloten had om er écht iets aan te doen!
Maar niet:
Op eigen houtje doen.
Naar een diëtist gaan.
Met poeders, shakes en/of pillen werken.
Naar een sportschool gaan!

Maar wél:
Hulp en advies van een ervaringsdeskundige.
Gewoon eten.
Wandelen.
Fietsen.
Genieten van het eten zonder schuldgevoel!

Via Facebook zag ik bij een oud school-genoot dat zij flink wat kg's kwijt was geraakt met PS Food & Lifestyle programma. Ik dacht "dát heb ik nog niet geprobeerd". Dus op zoek gegaan naar een PS Food & Lifestyle coach/adviseur hier in de buurt. En zo ben ik op 8 sept 2017 bij Els terecht gekomen voor een intake gesprek. In eerste instantie met de gedachten "ik luister en zie dan wel of ik verder ga". Het gesprek verliep heel gemoedelijk en Els legde alles goed uit. Ik had aangegeven dat ik absoluut niet meer met shakes en/of poeders wilde werken. Ik wilde gewoon eten, maar dan anders. Ik wilde ook niet te snel afvallen, want de kg's zijn ook niet in één jaar eraan gekomen. En als laatste belangrijk puntje, het stabiel houden van mijn gewicht!

Els adviseerde me om mijn eetpatroon op te schrijven voor 1 week. Zo gezegd zo gedaan. Je houdt jezelf voor de gek als je niet eerlijk opschrijft. Samen met Els lazen we het lijstje door en ze streepte dingen door die niet goed waren (net een juffrouw ;-)), alleen je kreeg geen straf, maar juist een alternatief! Ontbijt en lunch vervang ik nu door bijvoorbeeld Griekse yoghurt met zelfgemaakte granola, crackers of oopsies en als tussendoortjes neem ik of een PS reep of een stuk fruit. Voor het avondeten maak ik een zo verantwoord mogelijke maaltijd. 's-Avonds bij de koffie neem ik bijvoorbeeld een heerlijk frambooscakje van PS of een wafel van PS! Ik heb bewust gekozen voor een zo normaal mogelijk eten en géén tijdslimiet en ook geen ideale streefgewicht. En door terug te komen naar Els houden wij mijn gewicht in de gaten en bespreken eventuele moeilijke momenten. Ik ben nu ruim 15kg kwijt! En ik geniet nu veel meer van het eten. Omgeving valt het op en geeft complimentjes!Els is mijn steun en als ik vragen heb, kan ik altijd haar mailen. Ik zeg wel eerlijk dat het niet altijd makkelijk is en natuurlijk denk ik ook aan "zal het me lukken om het stabiel te houden?". De zomer komt eraan en dat vind ik persoonlijk een hele uitdaging! Om al die heerlijke verleidingen te weerstaan. Het zal niet makkelijk gaan, maar we gaan ervoor!

Naast het aanpassen van mijn eetpatroon en veel water te drinken, wandel ik veel met mijn 2 honden. Ik ben blij dat ik Els gevonden en benaderd heb en ik hoop nog lang van haar diensten én PS producten gebruik te maken!

Marian

Het gevecht van vullen werd een spel van voeden

Al super veel geprobeerd, radeloos, het zal toch wel weer niet werken, zo begon ik aan PS Food & Lifestyle. Ik had echt mijn twijfels over PS Food & Lifestyle, zoals bij veel andere diëten allemaal van die reepjes, shakes en geen natuurlijk eten. Met name dit laatste was iets wat me echt tegenstond. Ik heb mezelf toen voorgenomen het toch een paar weken een kans te geven maar in mijn achterhoofd was ik bang dat het net als al mijn andere pogingen alleen maar mijn portemonnee lichter zou maken.

Ik at al gezond, nauwelijks pakjes of zakjes, zat meerdere dagen per week op de hometrainer maar toch lukte het me niet om af te vallen of überhaupt stabiel op gewicht te blijven. Mensen om mij heen aten en dronken veel ongezonder en zij werden maar niet dikker!!
Het eten dat ik at bevatte voor mijn lichaam en mijn stofwisseling te veel natuurlijke suikers, te veel vetten en de combinaties die ik maakte waren niet oké. Daarnaast was door alle crashdiëten mijn stofwisseling en hormoonhuishouding compleet uit balans. Dit laatste zorgde ervoor dat mijn lichaam stress had en in overlevingsstand stond. Achteraf weet ik pas dat dat het afvallen nog moeilijker maakte.
Ik voelde me echt zielig en had het gevoel heel mijn leven alleen nog maar veroordeeld te zijn aan het eten van sla en dat ik zelfs dan nog steeds dikker zou worden!! Nooit meer te kunnen genieten van “iets lekkers”, deze gedachte kwijtraken en geen stress meer te hebben rondom eten was achteraf gezien nog moeilijker dan het afvallen zelf. Dankzij het PS Food & Lifestyle fase-systeem en de begeleiding van mijn coach Els lukte het me om de stress rondom eten los te laten. Ze was eerlijk in haar advies dat het afvallen bij mij niet echt hard ging zoals bij sommige andere van haar PS'ers maar ze zorgde er wel voor dat ik vol hield.

Te beseffen dat er nog zoveel lekker eten en drinken is en te leren wat voeding met je doet is net zo’n belangrijk dan het afvallen zelf. De verkeerde voeding zorgt niet alleen voor overgewicht maar ook voor een disbalans in je stofwisseling en hormoonhuishouding.
Door te leren eten op een manier die wel goed is voor mijn lichaam namelijk koolhydraatarm, natuurlijk, puur en met gezonde vetten ging ik mijn lichaam voeden en niet vullen.
Het afvallen ging dan wel mondjesmaat maar ik voelde me wel geleidelijk aan fitter worden, meer ontspannen, had minder last van buikpijn of een opgeblazen gevoel, migraine werd minder enzovoorts.

Het voedende eten samen met tips over voedingssupplementen + de opstart van de dag met glas lauwwarm water en een scheutje citroensap gaf mijn lichaam wat het nodig had.

Wat ook zo fijn is aan PS Food & Lifestyle is dat naarmate je verder komt in de fases je gewoon boodschappen kunt blijven doen bij de normale supermarkt, groenteboer en slager. Hierdoor is het makkelijker om er echt een levenswijze van te maken en het kost je niets meer dan wat je normaal kwijt bent aan boodschappen. Nu ik op mijn gewicht zit en dit goed stabiel kan houden durf ik weleens te zondigen. Mijn coach Els zegt; “als je zondigt geniet er dan ook van!!”
Ik moet zeggen dat ik nog niets heb gevonden wat ik echt mis of waarvan ik zeg dat is nou echt de moeite waard om te zondigen. Vaak denk ik na 1 hap al jakkes die suiker en de chemische troep die is toegevoegd proef je ook meteen. Of de dag na het zondigen als ik dan merk wat het met mijn lijf doet, nee dan vind ik het zelden de moeite waard.

Ik ga niet beweren dat het altijd echt supermakkelijk was en dat de kilo’s ervan afvlogen. Maar wat voor mij belangrijk was om te weten, een stok achter de deur zodat ik niet opgaf:
- Pijn en stress leggen je stofwisseling stil, afvallen gaat dan minder snel
- Bij een hormonale-disbalans val je moeilijk af
- Bewerkte en koolhydraatrijke voeding zorgen voor een (hormonale)disbalans.
- Suikers, chemische toevoegingen enzovoorts zorgen ervoor dat ons lichaam het zwaar heeft, lichaamscellen kunnen zich niet goed vernieuwen waardoor allerlei klachten en ziektes ontstaan zowel lichamelijk als geestelijk.
- Iedereen is uniek dus elk lichaam reageert anders

Door puur en koolhydraatarm te gaan eten met gezonde vetten breng je de balans in je lichaam weer terug. Dit gebeurt niet van vandaag op morgen het is een langzaam proces. Jarenlang heb je het ongezonde er ingestopt, geef & gun je lichaam dus ook de tijd zich te herstellen.

We willen toch allemaal gezond oud worden!!

 

Jolanda

En toen was dat moment daar de knop was om. Mijn vriendin was een aantal kilo's afgevallen dankzij PS. Ik dacht dat moet ik ook kunnen!
In het begin was ik een beetje sceptisch over het dieet en afvallen. Tot ik bij Els was geweest en zij aangaf dat ons dat zeker ging lukken met afvallen.

De eerst week verliep prima en ik was 2 kilo kwijt. Heerlijk was dat. De weken die volgden waren heel goed te doen, ik heb me nog nooit zo energiek gevoeld en gevarieerd gegeten. Er is geen moment geweest dat ik honger had! En als ik even niet wist wat ik het beste kon pakken was daar Els, zo fijn dat je altijd op de coach kunt terug vallen als je vragen hebt! Ook het weeg moment iedere week, daar keek ik naar uit. Weer wat eraf en vele goede tips van Els.

Samen met Els mijn coach ben ik veel kilo's afgevallen en voel ik me veel beter. Ik vind het ook weer leuk om mezelf in de spiegel te zien!

 

Hanneke

Bijna iedereen kent het wel, er sluipen steeds wat grammetjes aan, en die grammetjes worden hele kilo’s en voor je het weet zit je niet meer lekker in je vel. Dit had ik ook, en zeker na mijn zwangerschap was ik er helemaal klaar mee. Ik ben toen naar Els van Oorschot in Bladel gegaan voor een intake, en ben de volgende dag begonnen met PS Food & Lifestyle.

Mijn eetpatroon moest helemaal om. Ik at vaak niet en dan even snel omdat ik toch wel honger had. De knop ging om en ik ging er voor.

Het was even wennen maar het ging van af het begin goed. De producten vond ik ook lekker in tegenstelling tot anderen diëten die ik had geprobeerd, en er was zo veel keus dat je ook heel gevarieerd kunt blijven eten. Ik at netjes 6x op een dag en had absoluut geen honger of zin om te snoepen. De kilo’s vlogen er af en ik merkte dat ik veel meer energie kreeg. De omgeving viel het ook op en ik kreeg veel complimentjes!

Door de goede begeleiding en wat doorzettingsvermogen was ik al snel op mijn streefgewicht. Nu ga ik eens in de twee weken om te wegen en te zorgen zat ik op gewicht blijf. Dit is geen probleem omdat ik een heel ander eetpatroon heb ontwikkeld.

 

Petra

Van kledingmaat 46 naar 40.
In de zomer van 2015 was ik er klaar mee en besloot een laatste dieet uit te proberen. Mijn dochter Sylvia kwam met de tip om PS Food & Lifestyle te gaan doen.

De eerste paar weken was het heel erg wennen aan het nieuwe eetpatroon. Nu ben ik al mijn streefgewicht voorbij en 20 kg afgevallen. Ik had al van alles geprobeerd maar het resultaat was er nooit of ik kwam na het dieet weer veel aan. Vanaf januari dit jaar blijf ik op gewicht en ga zo verder. Ik raad het echt iedereen aan.

 

Henriëtte

Hallo mensen. Mijn naam is Henriëtte en ik ben begin 2014 gestart met PS Food & Lifestyle onder begeleiding van Slim & Shape, Els van Oorschot uit Bladel.

Waarom?
In de afgelopen jaren heb ik erg vaak een dieet of zoals het zo mooi heet: een eetprogramma gevolgd. Mooie beloftes en in het begin ook met goede resultaten. Maar ja, dat gewicht vasthouden, dat is voor mij een probleem. En dat blijft het.

Omdat ik met het hardlopen last had van die extra kilo´s besloot ik begin 2014 om toch nog een keer een poging te gaan wagen. Via een collega kwam ik bij Els van Oorschot terecht. Ik nam het startpakket mee en was nogal sceptisch maar ging hiermee toch aan de slag. Wat een opluchting! Eindelijk wel soep, shakes en repen die gewoon lekker zijn en vullen. En wat ook niet verkeerd was, maar liefst 6 keer per dag eten. Het lastigste vond ik het om de 2 liter water per dag te drinken. Maar ook dat went snel.

PS Food & Lifestyle
Ik ben januari 2014 begonnen op een gewicht van 77,7 kg en dat is echt teveel voor mijn 1,63 m. Mijn streefgewicht hebben we samen vastgesteld op 62 kg (en dit was en is voor mij ambitieus). Ik weet dat ik geen slanke den zal worden maar dat hoeft ook niet. De kilo’s vlogen er af. Ik had totaal geen honger en het is geweldig dat je zo snel resultaat ziet en je jezelf fitter voelt. Ook de complimenten uit de omgeving werken hier natuurlijk aan mee. In mei 2014 kwam ik op mijn streefgewicht van 62 kg en alles leek van een leien dakje te gaan. Maar op een bepaald moment moet je weer terug naar het ‘gewone eten’ (stabilisatie noemt Els dat) en ik kon die 62 kg echt niet vasthouden. Zeker niet in de zomervakantie (Frankrijk, heerlijk die croissants). Dus ik zat helemaal in zak en as. Gelukkig heeft Els me weer kunnen oppeppen. Ik ben een paar weken terug gegaan naar fase 2B en voilà, ik verloor weer gewicht. Dat geeft vertrouwen.

Volhouden en vasthouden
Samen met Els heb ik besloten dat ik 63 kg mag wegen (voor mij is 65kg de absolute limit). Op mijn meetdag bij Els ben ik altijd het zwaarst (fijn na het weekend). Daarom hou ik nu elke dag bij wat ik eet. Gebruik een PS Food & Lifestyle product als ik denk dat het nodig is en hou voor mezelf de vrijdag aan als meetdag. Els blijft het goed controleren en ik heb dat nodig! Ik vind het moeilijk om niet terug te vallen in mijn oude eetgewoonten (lunchen met crackers met kaas, lekker en lekker gemakkelijk). Nu komen de feestdagen er aan. Ik heb er zin in. Ik ga lekker genieten. Het geeft mij rust om te weten dat ik gemakkelijk weer terug kan vallen op een eetprogramma met lekkere producten. Het is geen straf voor mij. En heel erg belangrijk: Els is stand-by, dat helpt enorm. Ik weet dat ik altijd weer op haar mag terugvallen. Dus mij gaat dit gewoon lukken !

Mijn streven is om die 63 kg vast te houden en Els nog maar 2x per jaar te bezoeken en zonder twijfel op die weegschaal te gaan staan ! Zo dan weten jullie ook meteen mijn goede voornemen voor het nieuwe jaar.