Taart, veel taart…
10 mei 2019

Een potje… Dat is precies wat ik ervan gemaakt heb. Dat poppetje bij je emoticons op whats app, die tegen haar hoofd slaat? That’s me. En het ergste, i saw it coming.  

Ik ken mezelf intussen al een heel beetje en waar ik bang voor was gebeurde. Of nou ja, dat liet ik gebeuren. No-one to blame but myself.

Wanneer het exact misging? Moederdag. Na al vroeg in de ochtend met een heuse speurtocht met:” warm,warm, nee koud, heel koud, en weer warmer”  de dag te hebben gestart, ging ik met drie prachtige knutsels en een mooi cadeautje van manlief (tja, die zat op dat moment in Spanje) de trap af. En het moet gezegd: manlief had ze top geïnstrueerd. Ze hadden de tafel mooi gedekt, zelf gekleurde placemats gemaakt. De complete koelkast inhoud stond er, en met een ei in eierdopje (of ik het wel nog even zelf kon bakken/koken, want dat mocht niet van papa 😉 ) Maar ook een zak met van die afbakbroodjes, je kent ze wel, met kleine bolletjes en croissantjes in één zak samen. Ik zei nog: “Joh, laten we deze zak dicht voor als papa weer thuis is, mama eet net zo lief een cracker..” Nee, dat kon écht niet, volgens dochterlief.

Dus at ik een broodje, en een croissantje. En voor 9 uur kon ik mijn ketose al dag dag zwaaien.  Toen ik na schoonmoeder bij mijn moeder aankwam pakte ik dan ook maar het  ‘gewone’ koekje bij mijn koffie erbij.

Daar bleef het niet bij 🙁  Hoe vaak ik ook zeg tegen anderen dat je ieder moment van de dag kunt terugpakken. Zelf deed ik dat die dag helemaal niet. Sterker nog, in de middag op het terras at ik ook nog nachos.

De dag erop besloot ik dan ook: Soit, het is wat het is.. Gisteren was gisteren. Nu ga ik lekker Fase 2a doen, met een kleine aanpassing, zodat ik kan gaan bakken uit mijn nieuwe kookboek. Whoop whoop, daar had ik zin in.

En zo gezegd, zo gedaan. Ik at lekker kwark met aardbeitjes bij het ontbijt, volgde de rest van de dag goed op en bakte mijn eerste healthy cheesecake uit het boek. Dat nam ik als avond snack. Qua macro’s ging dat prima. (met macro’s bedoel ik de macronutrienten. Dit zijn koolhydraten, eiwitten, vetten. Voor meer info: nl.wikipedia.org/wiki/Macronutriënt)

De dag erop bakte ik een cake, waaruit ik dan 8 porties kon halen. Ik dacht nog, makkelijk als ik wat in de vriezer stop. Maar de cake stond op het aanrecht. Tijdens het afkoelen een klein stukje.. Even later bij de koffie samen met manlief weer een klein stukje. Manlief sneed er ook nog een keer langs toen hij toevallig in de keuken was, met als gevolg, dat ik dacht: “Nou, dat is de moeite van invriezen niet.. Dat eet ik morgen wel als ontbijt op”

90% of al those who fail are not actually defeated. They simply quit.

En zo ging het letterlijk de hele week door. Grotendeels volgde ik het programma fase 2a. Maar naast het fruit en de grotere diversiteit aan groente, nam ik het ook echt minder nauw met al het andere zeg maar! Dat broodkorstje wat grote zoonlief  liet liggen, en hoezo 3 koffie, nee hoor, meteen weer 6 kopjes koffie op een dag drinken…Mooi weer, wijntje erbij, en ach geen olijfjes in huis, dan toch een blokje kaas, of twee… (of misschien waren het er vijf) Erg, maar ja. En na een hele week fase 2a+++ te hebben gedaan, ging ik op de weegschaal. Whaa, echt mega suf! Er was 0,6 kilo bij. En nee niet in vocht, gewoon in vetpercentage omhoog. F*#k!

Ja, daarvoor was ik natuurlijk niet begonnen he. Ik moest nu al lang en breed op de – 5 kilo zitten! En niet op die -3,6 wat het nu is, en als ik zo door zou gaan ook nog eens minder zou worden. Kom aan Els, waar is die ruggegraat gebleven??

Dus nu ben ik sinds maandag begonnen met het tracken van mijn voeding, als extra stok achter de deur. (Tracken betekent niet meer dan bijhouden wat je eet, hoe groot je porties zijn.) Dit doe ik in een app, er zijn er heel veel, maar ik gebruik MyFitnessPall. De app berekent meteen de voedingswaarden en totalen. Dat is toch wat ik in fase 2 nodig heb. Doordat het programma minder strikt is en je lichaam niet meer in ketose is, merk ik dat ik te makkelijk wordt. Door het tracken zie ik hoe ik ervoor sta qua macro’s en calorieën. Het geeft overzicht. En hoe stom kan het zijn, het werkt voor me! Die 0,6 is er weer af, vanmorgen toch even gauw gewogen. Yes!

En ondanks een overheerlijk aspergediner eergisteren en een bbq voor morgen op de agenda weet ik zeker dat het me nu weer gaat lukken.  Vanavond ga ik een overheerlijke flammkuchen maken van de Powerslim wrap. En mijn leuke nieuwe kookboek, dat heb ik even in de boekenkast terug gezet. Voor mijn eigen veiligheid. 😉

Els Jansen
Els Jansen
Mijn naam is Els Jansen, ik ben 37 jaar, getrouwd en heb drie dotjes van kinderen. Uit ervaring weet ik hoe het voelt, het keer op keer met een nieuw dieet starten, om dan inderdaad wat af te vallen, maar daarna ook weer aan te komen... Onder het kopje 'Even voorstellen' lees je meer over mij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Open chat
Welkom bij Slim & Shape!

Kan ik iets voor je betekenen? Of heb je een vraag voor me? Laat het me hier weten, ik beantwoord je bericht zo snel mogelijk!

Vriendelijke groetjes, Els