Aan de bak!
2 april 2019
update
12 april 2019

Ik ben nu op dag 5 en heb zojuist getest of ik in ketose ben en yes, i.m there!

Waarom ik daar blij mee ben? Ketose is een stofwisselingsproces dat van start gaat als de glycogeenvoorraad afgenomen is. Door calorie- en koolhydraatbeperking gaat mijn lichaam nu mijn eigen lichaamsvetten verbranden om energie aan te maken. Dat wil ik wel! Tijdens dit proces komen Ketonen vrij, vandaar de term Ketose.

 Behalve dat ik nu weet dat ik in de goede verbranding zit, weet ik ook dat Ketose daarnaast een paar dikke pluspunten heeft. Zo zorgt het ervoor dat je minder hongergevoel hebt, geen trek meer in zoetigheid hebt, en vooral, je krijgt er bakken energie van! Ideaal! En zoals je misschien op mijn instagram-story had gezien dinsdag, is het heerlijk eten met de producten van Powerslim.

There are no weekends off when you’re chasing your goals!

Zo vlotjes als de eerste dagen gingen, hoop ik ook dat mijn weekend zal gaan. Want ai ai, daar gaat het bijna altijd mis. Want ja.. ik zit nu eenmaal heel graag met een wijntje en een toastje op de bank.  En dus heb ik me voorgenomen om dit weekend supergoed voor te bereiden, zodat ik niet de mist in ga. Oftewel, al nadenken over wat we eten dit weekend. Iets wat we hier meestal in het weekend wel op de dag zelf zien.  De kids willen een keer pizzerette dit weekend, en daarom heb ik van de week al pastasaus gemaakt, zodat ik voor mezelf een powerslim pasta maak als hun dat eten.

Wat me ook veel helpt; we hebben behalve de voetbal en zwemles verder een rustig weekend. Op kraambezoek bij vrienden, dat kom ik makkelijk door.  En nu we dit weekend voor het eerst lekker in de tuin kunnen zitten pak ik nu een spa rood met een smaakje, met wat olijfjes of zo… En dus ga ik nu mijn boodschappenlijstje maken en allerlei dingen erop zetten die ik lekker vind en toch Powerslim-proof zijn. Ook ga ik zometeen een rondje hardlopen om het weekend goed te beginnen!

 

Els Jansen
Els Jansen
Mijn naam is Els Jansen, ik ben 37 jaar, getrouwd en heb drie dotjes van kinderen. Uit ervaring weet ik hoe het voelt, het keer op keer met een nieuw dieet starten, om dan inderdaad wat af te vallen, maar daarna ook weer aan te komen... Onder het kopje 'Even voorstellen' lees je meer over mij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Open chat
Welkom bij Slim & Shape!

Kan ik iets voor je betekenen? Of heb je een vraag voor me? Laat het me hier weten, ik beantwoord je bericht zo snel mogelijk!

Vriendelijke groetjes, Els