holiday
30 april 2019
Fase 2a +++
23 mei 2019

Vier jarige jobjes.. In één weekend allemaal. Dat betekend feest, gezelligheid en taart!  

En dan de hamvraag; Is het me gelukt om van de taart af te blijven? Het antwoord is Ja. Onze kleine dreumes werd vrijdag 3 mei officieel een peuter. Daar hoorde een mega slagroomtaart (van de bekende keten, op iedere kinderverjaardag paraat) bij, met plaatje van zijn o zo favoriete Peppa Pig. Je kunt niet vroeg genoeg ergens idolaat van zijn toch 😉

En die taart, die hadden we aan het einde van de dag nog wel zeker 6-8 porties over… Nu zijn er maar twee taarten waar ik niet snel nee tegen kan zeggen, en deze valt er gelukkig niet onder.  En op ‘eigen’ verjaardagen ben je zelf meer aan het lopen en zorgen, waardoor je ook niet zo veel snackt zelf.

De andere verjaardagen buiten de deur zijn ook goed gegaan, al had ik wel even wat wilskracht nodig toen er op zaterdagmiddag wel een favoriete taart van me was. Eigengemaakte monchoutaart. Heerlijk. Ik heb wel een beetje jaloers gekeken hoe manlief die voor mijn neus aan het opsmikkelen was. Maar ik denk altijd: een taartmomentje is kort, daarna is het weg en heeft de rest toch enkele honderden calorieen op en ik niet  🙂

Toen we bij deze verjaardag ook nog mee aten heb ik salade en hamburger gegeten, zonder broodje. En mocht je denken dat ik verder niks pak op een feestje, jawel hoor. Ik vergrijp me dan aan de olijfjes en de komkommer en kaas, haha.

De feestvierders van zondag zullen me misschien een beetje saai gevonden hebben. Ik hoefde geen gebak, en na een koffietje ging ik aan het water. Mijn voornemen was om in de avond nog een rondje te gaan hardlopen. Dat lukt me niet met een wijntje in de benen.  En toen we rond etenstijd thuiskwamen maakte ik voor de rest een pasta en schoof ik een heerlijke koolhydraatarme visschotel van visspeciaalzaak Timmers  in de oven.  Iedereen lekker gegeten!

Ook nu de rest van de week zit ik in de goede flow. Het lopen gaat lekker, en ik heb me goed aan mijn programma gehouden.

Zo at ik afgelopen week wederom de champignon-risotto, en een keer asperges off course. Voor de liefhebbers; asperges zijn een ideale groente. Lekker laag in calorieën en heel gezond.  Voor de lunch koos ik een veelal een vers soepie met de nieuwe crackers. En toen ik mega trek had in iets zoets, maakte ik van de havermout een cakeje. Oh en ook nog een tipje; als je de chocochip koeken even een minuutje of 5 in de oven legt, worden ze lekker knapperig.

I like hashtags because they look like waffles!

Het resultaat mag er dan ook zijn. Er is  1,2 kilo af. En dit betekent dat ik nu in totaal 4,2 kilo kwijt ben!  (Leuke is dat ik gisteren nog te horen kreeg: “Oh dat zie je er nog niet aan af.”  😉 Thanks mate!)

Ondanks dat het maar een enkeling wel opvalt, ik vóel het wel echt goed. Ik merk dat mijn broeken echt wat beter zitten! Yes! En dat is wat telt, mijn eigen gevoel.

Nu twijfel ik nog een beetje of ik nog een weekje zo doorga of dat ik al over ga naar fase 2a. De echte reden; ik heb een nieuw kookboek, en er staan zooooooveel lekkere dingen in, dat ik het liefst meteen aan het bakken sla.  Maar ik ken mezelf, fase 2a wordt bij mij al snel een fase2a++.

Ik denk er nog een nachtje over na, en dan horen jullie volgende week wat het geworden is.

Els Jansen
Els Jansen
Mijn naam is Els Jansen, ik ben 37 jaar, getrouwd en heb drie dotjes van kinderen. Uit ervaring weet ik hoe het voelt, het keer op keer met een nieuw dieet starten, om dan inderdaad wat af te vallen, maar daarna ook weer aan te komen... Onder het kopje 'Even voorstellen' lees je meer over mij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Open chat
Welkom bij Slim & Shape!

Kan ik iets voor je betekenen? Of heb je een vraag voor me? Laat het me hier weten, ik beantwoord je bericht zo snel mogelijk!

Vriendelijke groetjes, Els