update
12 april 2019
holiday
30 april 2019

Hoe ging de tweede week, en vooral; Wat zei de weegschaal!

 

Na de -1,3  in de eerste week, ging ik vrijdag al even spieken op de weegschaal. Ik kon het niet laten. Ik zag  -1,2 en dacht; “Yes! Dat wordt een knaller maandag!”

Het gaf me ook echt even het zetje om het weekend extra goed mijn best te doen. Vrijdagavond was het hier wederom pizza-time en at ik courgettesoep en daarna de heerlijke pancakes. Zaterdag en zondag overdag had ik de scone en het chocoladebroodje, de nieuwe producten. Tussendoor koos ik voor een reep, op het moment vind ik de chunky caramel weer echt de bom! We hebben nog heerlijk  asperges gegeten, lekker met ham en ei. En zondag had ik aspergesoep gemaakt, die was suuuuuper lekker! Daarna nog een salade en een frikandel, wat gewoon kan en mag. En dus vol goede moed maandag die weegschaal op…

 

Damn!!  In plaats van die – 1,2 van vrijdagochtend was het nu nog maar -0,2 tegenover vorige maandag.

En ja, dat gebeurt dus ook mij, mensen.. 😉 Ik kon het ook niet verklaren, zag niks raars in mijn vocht/vet/spier balans. Het was gewoon Kak met een hoofdletter, wat een domper. Dinsdag nog even getest of ik wel nog goed in ketose was. Dat was ook zo, had niet anders verwacht, maar toch is het dan fijn om even te zien.

Woensdagochtend zeg ik tegen Michelle; “Laat me nog eens een keer wegen, want ik voel wel echt aan mijn lijf dat het goed gaat.” En ja hoor. Fieuw… Tegenover vorige week maandag was er 1,7 kilo af. Dat betekend dat ik nu in twee weken tijd toch mooi  precies 3 kilo ben afgevallen! Hoppakee!

Palm palm pasen, ei koerei!

 

Die quote helemaal bovenaan de blog, that’s me! Ik bak met regelmaat een lekkere healthy cake. Volop variërend met bessen, noten, en altijd als basis: banaan, amandelmeel en ei.  Maar amandelmeel en banaan, die kunnen niet in fase 1, en bessen en noten ook niet. Toch wil ik iets bakken met pasen. Noem me eigenwijs, dat mag. 😉 Ik zie sommigen denken: “Powerslim heeft toch een lekker frambozencakeje in het assortiment, dus waarom moeite doen.” Gewoon, omdat ik het leuk vind, haha. Nu heb ik vanmorgen al even een testcakeje gemaakt.  En check dit plaatje eens.

Looking good he?  En super makkelijk te maken ook!

Ik had een zakje Powerslim havermout, gemengd met 80 ml water. Een ei erbij en een paar druppels van de Powerslim steviadruppels. Dit gemixt met de mixer. Een ovenkommetje ingevet en 2 minuten op vol vermogen in de magnetron. Wat kaneel en suikervrije poedersuiker over. Ik vond het lekker en feestelijk tegelijk. Je begrijpt dat dit het wordt als de rest van het gezin aan de paascake zit.

 

Verder verwacht ik Pasen helemaal prima door te komen. Ik heb voor zondagochtend al afgesproken om te gaan lopen. En de Paasbrunch bij schoonfamilie, die kom ik denk ik glansrijk door. Schoonmoeder maakt altijd ook salade en heeft vaak wel gerookte zalm erbij. Voor de zekerheid neem ik wel een pakje vezelrijk witbrood mee.  En voor als we bij mijn mams op de koffie gaan pak ik de Kitkat-reep mee.

 

Els Jansen
Els Jansen
Mijn naam is Els Jansen, ik ben 37 jaar, getrouwd en heb drie dotjes van kinderen. Uit ervaring weet ik hoe het voelt, het keer op keer met een nieuw dieet starten, om dan inderdaad wat af te vallen, maar daarna ook weer aan te komen... Onder het kopje 'Even voorstellen' lees je meer over mij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Open chat
Welkom bij Slim & Shape!

Kan ik iets voor je betekenen? Of heb je een vraag voor me? Laat het me hier weten, ik beantwoord je bericht zo snel mogelijk!

Vriendelijke groetjes, Els